Norge

Publicerad 2011-07-24 17:58:50 i Allmänt,

fruktansvärt hemskt det som hänt i norge, hittade en text av en som var på ön när det skedde. Har google translate;at så kan vara lite konstigt här och där. Mina tankar går ut till alla de drabbade, offren och de som förlorat sina barn, barnbarn, systrar, bröder och vänner.



Jag vaknade.
Jag kan inte sova mer. Jag sitter i vardagsrummet. Känner sorg, ilska, glädje, Gud, jag vet inte vad. Det finns för många känslor. Det finns för många tankar. Jag är rädd. Jag reagerar på minsta ljud. Jag kommer att skriva om vad som hände på Utøya. Vad mina ögon såg, vad jag kände, vad jag gjorde. Orden kommer direkt från levern, men jag skulle också anonymisera många namn av respekt för mina vänner.

Vi hade ett krismöte i huvudbyggnaden efter explosionerna i Oslo. Efter det blev det ett möte för medlemmar i Akershus och Oslo. Efter mötena var många, många människor runt och i huvudbyggnaden. Vi tröstade oss själva att vi var säkra på en ö. Ingen visste att helvetet skulle bryta ut hos oss också.

Jag stod i främsta tid när panik bröt ut. Jag hörde skott. Jag såg honom skjuta. Alla började springa. Den första tanke var: "Varför skjuter polisen på oss? Vad i helvete? "Jag sprang in i det lilla rummet. Människor sprang. Skrek. Jag var rädd. Jag lyckades få in ett av rummen på baksidan av byggnaden. Vi var många i där. Vi låg på golvet alla tillsammans. Vi hörde flera skott. Var mer rädd. Jag grät. Jag visste ingenting. Jag såg min bästa vän genom fönstret och undrade om jag skulle gå ut och föra honom till mig. Jag gjorde det inte. Jag såg rädslan i hans ögon. Vi låg på golvet inne i rummet i några minuter. Vi kom överens om att inte släppa in mer om mördaren kom. Vi hörde flera skott och bestämde oss för att hoppa ut genom fönstret. Panik bröt ut bland oss. Alla i rummet rusade till fönstret och försökte hoppa ut. Jag var den sista och tänkte: "Jag är den siste att hoppa ut genom fönstret. Nu dör jag. Jag är säker på, men det kan vara okej, då vet jag att de andra är säkra. "Jag kasket min väska ut genom fönstret. Försökte sköts ner, men förlorade sitt grepp. Jag landade hårt på den vänstra delen av kroppen. En pojke hjälpte mig upp. Vi sprang in i skogen. Jag såg mig omkring. "Är han här? Skjuter han mot mig? ser han mig? "En flicka hade en bruten fotled. En annan var allvarligt skadad. Jag försökte hjälpa lite innan jag gick ner till vattnet. Jag sökte skydd bakom en sorts tegelvägg. Vi var många. Jag bad, bad, bad. Jag hoppas att Gud såg mig. Jag ringde mamma och sa att det inte var säkert att vi skulle träffas igen, men att jag skulle göra något för att klara mig. Jag sa flera gånger att jag älskade henne. Jag hörde rädslan i hennes röst. Hon grät. Det gjorde ont. Jag skickade ett SMS till min pappa, sa att jag älskade honom. Jag skickade ett textmeddelande till en annan person är jag väldigt, väldigt glad i. Vi var lite kontakt. Jag skickade ett SMS till min bästa vän. Han svarade inte. Vi hörde flera skott. Kröp ihop. Gjorde allt vi kunde för att hålla sig varm. Det var så många tankar. Jag var så rädd. Min pappa ringde mig. Jag grät, sa att jag älskade honom. Han sa att han var på väg med min bror för att ta mig välkommen när jag kommer över till fastlandet, eller de kom till ön. Det var så många känslor. Så många tankar. Jag berättade allt jag kunde. Det tog lite tid. Den andra kallas föräldrar började så småningom alla textning av rädsla för att mördaren skulle höra oss. Jag tänkte på min syster som är borta. Hur jag skulle berätta för henne hur det gick? Vad hände med mig. Jag uppdaterade på Twitter och Facebook att jag fortfarande lever och att jag var "säker". Jag skrev att jag väntade på polisen. Folk hoppade i vattnet, började simma. Jag ljög. Jag bestämde mig för att om han gjorde det skulle jag spela död. Jag skulle inte springa eller simma. Jag kan inte beskriva den rädsla, alla dina tankar, vad jag kände.

En man kom. "Jag är från polisen." Jag ljög. Några skrek tillbaka att han måste bevisa det. Jag minns inte exakt vad han sa, men mördaren började skjuta. Han laddade. Förlängning mer. Han sköt dem omkring mig. Jag ljög. Jag tror att: "Nu är det över. Han är här. Han tar mig. Nu är jag dö. "Folk skrek. Jag hörde att andra blev skjutna. Andra hoppade i vattnet. Jag var där. Den mobila telefonen i handen. Jag låg på toppen av benen på en flicka. Tors den 2: a var på toppen av mitt ben. Jag ljög. det lät om min telefon. Mobiltelefonen ringde flera gånger. Jag ljög. Jag spelade död. Jag låg där i minst en timme. Det var alldeles tyst. Jag vände försiktigt huvudet för att se om jag kunde se någon live. Jag såg ut. Jag såg blod. Rädsla. Jag bestämde mig för att gå upp. Jag hade legat på toppen av en död kropp. Tors som ljuger för mig. Jag hade en skyddsängel.

Jag visste inte om han skulle komma tillbaka igen. Jag hade inte modet att titta på alla de som hade ringt och textas mig. Jag skyndade mig ner till vattnet. Jag tog av min tröja. Det var fantastiskt. Jag trodde att det skulle vara svårt att simma för mig. Jag övervägde om jag skulle ta med min mobiltelefon eller lämna den igen. Jag stoppade den i bakfickan och hoppade i vattnet. Jag såg flera andra i vattnet. De hade simmat långt.jag såg att några hade samlats runt en luftbåt eller något sådant. Det var många som plockade upp dem som simmade ut. Jag simmade, simmade och simmade mot luften sak. Jag skrek. Gråt. Var cool. Jag tänkte på när jag skulle drunkna. Det var tyngre och tyngre. Frågade jag. Jag fortsatte. Var trött armar. Bestämde mig för att vända ryggen och bara använda benen att simma på. Jag sjönk. Jag började simma normalt igen. En liten stund tänkte jag att de hade samlats kring luften båten började röra sig bort. Jag skrek. Bad dem vänta på mig. Jag måste ha sett visioner. Jag simmade minst ett par hundra meter innan jag kom.

Bridesmaids

Publicerad 2011-07-24 16:02:05 i Allmänt,

igår var jag på bio och såg bridesmaids - och den var sinnessjukt rolig!!!!!!!! se den!!!!! om du gillar the new adventures of old christine så kommer du deffe tycka den här e bra! trailern representerar inte filmen så bra, men den får duga!

urururban

Publicerad 2011-07-24 12:06:50 i Allmänt,

i förrgår var johanna och anja hemma hos mig, vi hade roligt genom att kolla upp namn på urban dictionary. Michelles beskriving passade nog bäst in:
A good girl; someone who believes in doing the right thing at all cost. Believes in fate and has high morals. Dislikes lying and thinks family is important. At times can be stubborn and not think. Clumsy. Tends to be nice to people, but gets annoyed easily and doesnt trust very well(tänker på historien om de som försökte låna tändare av dig och du höll upp händerna). Tends to have pretty eyes. Unique and often called odd. (!!!!!!!!!!!!!!)

fast johannas var ju iof otroligt sant: a fat whore who eats her own poo

Grekland♥

Publicerad 2011-07-18 14:29:53 i Allmänt,

såg på systrar i jeans 2 igår, och nu har jag världens crave att fara till grekland. Nu mer än någonsin. Nästa gång jag far utomlands, bortsett från usa, blir det grekland. he på musiken och kolla på bilderna så kanske du får samma känsla som jag har...:

Tumblr_lodblazmtu1qftwkqo1_500_large

Tumblr_lo9x6tc5zj1qhzv0vo1_1280_large
Santorini-greece_large
Tumblr_lm1wnscpq81qj11mfo1_500_large


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela